Home   Blog   DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (10)

DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (10)

L’OU COM BALLA

Se’n va assabentar pel diari. Feia molts anys que havia perdut l’esperança de tornar-ho a veure a la seva ciutat. Els records que tenia eren de la seva infantesa. El pare i la mare el portaven a veure com ballava. Cada any ho feia, però només durant uns dies, lliscant damunt del raig d’aigua fresca i cristal·lina. Però després, degut a la maleïda guerra, es va deixar de fer.

Va córrer a casa dels seus néts. Bé, córrer, córrer… és una manera de dir. Hi va anar el més de pressa que les seves cames i el cor li ho van permetre. Era gran, força gran. Aquella notícia l’havia enjovenit de cor, però. S’emportà els seus dos néts cap a la catedral. Els volia ensenyar allò que de petit l’havia fet quedar embadalit durant llargues estones.

L’itinerari era llarg, ell caminava amb el seu bastó. La mainada es van situar un a cada costat. Després d’una llarga estona varen arribar a lloc. L’avi va suar tinta. Però la il·lusió que tenia per mostrar-los aquell petit espectacle feia dissimular el seu cansament.

A l’avi se li negaren els ulls quan va veure com ballava l’ou pessigollejat per l’aigua. Els infants, bocabadats, veient aquella espècia de màgica, aquell ball harmoniós de l’ou, s’ho miraren tot pel forat d’un ral.

Fou una experiència inoblidable pels tres.

 

Ou com balla

 


 

FRASES FETES UTILITZADES:

* Negar-se els ulls: llagrimejar.

* Suar tinta: fer un gran esforç per aconseguir quelcom.

* Mirar-ho tot pel forat d’un ral: ésser molt interessat.

 

L’OU COM BALLA: per saber-ne més dom.cat/vu3

 

CONTES PER A CRÉIXER
Toni Massagué i Casals
Diumenge 29 de maig de 2016

 

 

 
  • Calendar icon 29 maig, 2016
  • Category icon Blog

Comments are closed.