Home   Blog   DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (11)

DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (11)

EL VESTIT DE PAPALLONES

Aquell matí, la Mar, una nena de tres anys acabats de fer, va decidir posar-se un dels vestits que més li agrada: un que era ple de papallones, grans i petites, de diversos colors.

Va arribar a l’escola bressol i quan va veure la seva mestra es va llançar als braços molt contenta.

– Mira quin vestit que porto! És ple de papallones!

– Què bonic! –va respondre la mestra.

La Mar que acostumava a arribar de les primeres, anava ensenyant el seu preciós vestit als seus companys que mica en mica arribaven a l’escola.

Aquell vistós vestit venia a tomb: la mestra va aprofitar la circumstància per parlar amb els infants sobre les papallones, van encetar una interessant conversa sobre aquests animalons. Cada un dels infants va dir-hi la seva.

Però la gran sorpresa del dia va passar a l’hora del pati. De cop i volta, la Mar va veure com una de les papallones del seu vestit en sortia i es posava a voleiar entre els arbres, i després una segona i una tercera i… Finalment va emprendre el vol la darrera papallona que quedava estampada en el vestit. Ni ella ni la resta dels companys es podien creure el que estaven veient. Mai havien vist volar tantes papallones alhora. Estaven emocionats.

La Mar, però, va demanar quart i ajuda a la mestra: volia que les papallones tornessin al seu lloc, al vestit. La mestra sabia la solució que calia aplicar a una situació com aquesta: va fer seure tots els infants en rotllana i va col·locar la Mar al mig d’aquesta. Després va prendre la flauta que ella feia servir algunes vegades i va començar a tocar una bonica melodia. Mica en mica, les papallones s’anaven acostant al vestit i tornaven a incrustar-se en ell. Totes, no en va quedar cap volant pel pati.

La Mar, va marxar feliç i entusiasmada cap a casa. Aquell matí a l’escola bressol havia estat diferent. No l’oblidaria mai!

 

Papallones

 


 

FRASES FETES UTILITZADES:

* Llançar-se als braços (d’algú): abraçar-s’hi impulsivament.

* Demanar quart i ajuda: sol·licitar socors.

* Venir a tomb: ésser oportú.

* Dir-hi la seva: opinar.

 

CONTES PER A CRÉIXER
Toni Massagué i Casals
Diumenge 17 de juliol de 2016

 
  • Calendar icon 17 juliol, 2016
  • Category icon Blog

Comments are closed.