Home   Blog   DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (2)

DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (2)

EL PATGE XIU-XIU

Com cada vint-i-sis de desembre, el patge Xiu-xiu arribaria puntualment a la ciutat de Terrassa. Els nens i les nenes es preparaven per anar-lo a rebre. Aquest era l’enviat per Ses Majestats de l’Orient a la ciutat de Terrassa per a recollir les cartes dels nens i de les nenes.

Aquella tarda, el pare recordava la seva infantesa veient com la filla amb una alegria i emoció sense límits escrivia la carta per donar-la al patge Xiu-xiu. Ella, mentre els avis, que havien anat a dinar amb ells, feien petar la xerrada amb la mare, hi afegia un dibuix dolç i lluminós. El pare, bocabadat, resseguia amb la mirada el ball del llapis dirigit magistralment per la filla. Per la nena, fer la carta va ser bufar i fer ampolles, tenia una facilitat innata.

Mica en mica, la filla s’anava emocionant més ja que faltava poca estona per anar a rebre el patge a l’estació del ferrocarril. Finalment, els pares amb la filla hi anaren. Van arribar ràpidament ja que vivien molt a prop d’aquell lloc. Ja hi havien força famílies esperant: algunes al vestíbul de l’estació, altres fora conformant un carril des de l’estació al carruatge del Xiu-Xiu per on passaria recollint les primeres cartes matineres.

Anaven arribant persones i algunes sense mirar cara ni ulls volien estar a primera fila.

 

Patge Xiu xiu

De sobte, es va sentir aquella melodia inconfusible, pròpia del patge que interpretava la seva comitiva amb trompetes, trombons, timbals i platerets. Havia arribat de l’orient en Hassim Jezzabel, el seu nom de pila. Els infants, però, el coneixien com a Xiu-Xiu ja que sempre els xiuxiuejava paraules a cau d’orella.

I aquella nena, acompanyada pel pare, es va poder atansar cap al patge i li va entregar la carta que havia fet amorosament. Aquella nit, li va costar dormir, l’emoció no la deixava.

 

FRASES FETES UTILITZADES:

* Fer petar la xerrada: conversar; enraonar una estona de coses de poca importància.

* Sense mirar cara ni ulls: sense cap mirament ni respecte, a tort i a través.

* Ésser bufar i fer ampolles: expressió per a indicar la facilitat amb què hom fa una cosa.

CONTES PER A CRÉIXER
Toni Massagué i Casals
Dilluns 28 de desembre de 2015

 
  • Calendar icon 28 desembre, 2015
  • Category icon Blog

Comments are closed.