Home   Blog   DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (3)

DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (3)

I SI ELS REIS DE L’ORIENT NO ARRIBESSIN?

Va córrer la brama que aquell any, els Reis de l’Orient no arribarien a temps per anar casa per casa i deixar els regals als infants. Aquell dia diversos mitjans de comunicació van escampar la notícia, tant la premsa com la ràdio. Les mares i els pares estaven preocupats ja que els seus fills, que ja havien donat les seves cartes al Missatger de Ses Majestats, els esperaven amb una il·lusió desbordant.

I és que durant aquells primers dies del mes de gener, dies abans de la Nit Màgica, en aquella ciutat s’havia vist un homenet molt estrany i sorneguer caminant pels carrers i enganxant cartells per aquí i per allà en els que es podia llegir: “Nens i nenes, deixeu de ser ingenus, els Reis Mags no arribaran mai més. Toqueu de peus a terra. Si no enteneu el que us dic, pregunteu-ho als vostres pares. Je, je, je!”. Ningú sabia qui era aquell homenet que posava mal allà on no n’hi havia. En aquella ciutat la gent era alegre, solidària i sempre s’ajudaven els uns als altres.

Molts nens i moltes nenes varen llegir aquells cartells i començaren a entristir-se i no entendre res del que estava passant. Els pares els consolaven sense saber massa què podrien fer per solucionar aquell problema i fer que la nit més màgica per un infant, ho fos també aquell any.

 

REYES MAGOS

I vet aquí que una àvia de la ciutat els va donar la solució. Ella havia cregut sempre, sempre, des de nena fins ara, amb els Reis Mags. I, decididament, va sortir al carrer i va començar a penjar per tot arreu cartells de bonics colors que deien: “Infants, pares i mares, no deixeu mai d’il·lusionar-vos, creieu en l’arribada dels Reis d’Orient, creieu en la seva bondat, en el seu amor, en la seva alegria… i sereu feliços, ja ho veureu. No perdeu mai l’esperança”.

Aquella Nit Màgica, però, va ser una nit sense cavalcada… Però quina alegria van tenir els infants, cadascú a casa seva, quan es varen despertar i van descobrir que els Reis sí que havien passat casa per casa. La força de la il·lusió i de l’esperança sabia imposat a les males intencions d’aquell homenet estrany que no creia en la il·lusió de les persones, en la il·lusió de construir un nou demà, d’un món millor.

A cada casa es va manifestar un petit miracle: cada Reina, cada Rei van donar el millor que tenien per fer que aquell dia fos inoblidable.

I ho va ser!

 

FRASES FETES UTILITZADES:

* Córrer la brama: ésser comentat.

* Tocar de peus a terra: veure la realitat de les coses.

* Posar mal allà on no n’hi ha: voler veure mal allà on no n’hi ha.

 

CONTES PER A CRÉIXER
Toni Massagué i Casals
Dimecres 6 de gener de 2016

 
  • Calendar icon 6 gener, 2016
  • Category icon Blog

Comments are closed.