Home   Blog   DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (6)

DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (6)

LA PASTISSERIA

Ja faltaven pocs dies per inaugurar el seu negoci, una pastisseria. El dia triat era el catorze de febrer, el dia dels enamorats (diuen alguns). Havien escollit aquest dia ja que confiaven que podia ser un dia que es pogués fer una bona venta i això els donaria empenta per iniciar aquest no projecte comercial.

El camí no va ser gens fàcil, per l’Anna i el Pep. El pare de l’Anna va pagar amb llengua de plata tota la compra de la maquinària necessària per la confecció de pastissos. Els dos jovencells havien fet estudis en pastisseria i s’havien adonat que els agrada i tenien molta facilitat i creativitat: havien descobert que tenien manetes.

Durant els darrers dies previs a l’obertura es van dedicar per una banda, a confeccionar una bonic aparador que fos atractiu tant pels infants com per a la gent gran i, per l’altra, a escampar pel barri informació sobre la propera inauguració. Ja tenien moltes ganes d’obrir les portes i començar a elaborar pastissos de tota mena, comptaven les hores. Estaven una mica impacients.

4453792210_5b8ab21229

I com passa sempre en aquesta vida, tot el que ha d’arribar, arriba. Aquell catorze de febrer van llançar les campanes al vol i amb molta il·lusió van iniciar un camí que desitjaven que fos llarg.

I el camí va ser llarg. Encara avui, quan l’Anna i el Pep són a punt de jubilar-se, aquella pastisseria continua elaborant pastissos boníssims i els client s’hi atansen i fan les seves compres. Aviat, el fill gran continuaria el negoci. Per molts anys!


 

FRASES FETES UTILITZADES:

* Pagar amb llengua de plata: solucionar algun afer oferint diners; no necessàriament amb sentit de suborn.

* Tenir manetes: ésser molt traçut.

* Llançar les campanes al vol: repicar, celebrar amb alegria.

* Comptar les hores: trobar el temps llarg.

 

CONTES PER A CRÉIXER
Toni Massagué i Casals
Diumenge 31 de gener de 2016

 
  • Calendar icon 14 febrer, 2016
  • Category icon Blog

Comments are closed.