Home   Blog   DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (7)

DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (7)

LA BOTIGA DE LLAMINADURES

El Jan i la Laia havien treballat molt per obrir el seu propi negoci. Havien ficat l’olla gran dins de la xica per poder posar a punt aquell local que havien llogat i convertir-lo en una botiga de llaminadures.

 

Quedava una setmana per fer la inauguració del negoci. Els dos estaven una mica nerviosos i il·lusionats alhora. El local es trobava en el centre del municipi, en una xarxa de carrers comercials molt transitats per la gent.

 

Durant les primeres setmanes, la botiga va estar molt visitada i la Laia i el Jan van fer unes bones vendes. Estaven contes i molt engrescats a fer un segon pas: el local era gran i havien reservat un espai diferenciat de la botiga per organitzar-hi festes infantils. Havien parlat amb una persona que s’encarregaria de fer jocs pels infants, explicar contes, cantar cançons…

Llaminadures

Als pocs dies de fer propaganda sobre les festes infantils ja van signar un primer contracte per un dissabte a la tarda. I aquell dia, que havia de ser l’inici d’aquella activitat, la persona que havien contracte per fer les activitats amb els infants no es va presentar a la cita, va trencar la paraula. Aquella persona estava totalment il·localitzable. El Jan i la Laia estaven de mala hòstia, van haver d’improvisar alguna activitat per la mainada i, alhora, atendre als clients que entraven a la botiga. Va ser una mala tarda. La família que havia contractat l’espai per a fer la festa no van marxar contents.

 

D’aquella ensopegada no es van refer. Mes a mes, resultava més difícil cobrir les despeses que suposava aquell negoci. Finalment, hagueren de prendre una dolorosa però necessària decisió: tancar la botiga de llaminadures. El seu projecte no havia prosperat. La Laia i el Jan van tenir goig sense alegria.


FRASES FETES UTILITZADES:

* Estar de mala hòstia: tenir mal geni i mala intenció.

* Tenir goig sense alegria: veure frustrada una alegria.

* Trencar la paraula: Deixar de complir un tracte.

* Ficar l’olla gran dins de la xica: fer una despesa extraordinària.

 

CONTES PER A CRÉIXER
Toni Massagué i Casals
Diumenge 13 de març de 2016

 
  • Calendar icon 13 març, 2016
  • Category icon Blog

Comments are closed.