Home   Blog   DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (9)

DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU (9)

EL SUPERMERCAT

Si vas al supermercat a fer la compra (no tothom hi va a fer-la, alguns a passejar sobretot els mesos de més calorada) i ets una mica observador, t’adonaràs que els humans som animals que tendim a reproduir maneres d’actuar. Jo en sóc el primer que sempre aprofito el dissabte al matí per anar-hi.

El que és realment interessant i, deixeu-m’ho dir, divertir, és observar el fer de les compradores (també hi ha compradors però encara no igualen a les dones). Alguns compradors que et trobes sovint són aquests:

1- El tecnològic-modern: aquest utilitza la seva tauleta (també el mòbil però es veu menys) per anar disminuint la seva llista quan posa el producte que ha agafat d’una prestatgeria ben plena, en el carret. Aquets tenen molta terra a l’Habana, no només es nota per l’artefacte que duen a les mans sinó també per la forma elegant de vestir i els seus moviments corporals (peculiars).

2- El toca-toca: sempre us trobareu la persona que té la vista als dits. D’entrada si ets d’aquest grup has de tenir molt temps per fer la compra. És el típic comprador que abans de posar un producte al seu carret l’agafa i fa diverses coses: a vegades llegeix la composició del producte (sobretot es miren molt la quantitat de grasses que porta); altres el premem amb els dits de les mans, vés a saber per a què! He vist fins i tot algú que de tanta intensitat que hi ha posat a trencat el paquet i no us explico el que passa després, segur que ja us ho podeu imaginar.

En aquest grup hi trobareu gent diversa: adolescents molt preocupades per la seva cintura, gent gran…

 

3- Un altre personatge que us trobareu en el supermercat és el calculador amb pressupost tancat, és a dir, aquell que sap fins quants diners es pot gastar. Aquest també porta algun aparell a la mà, o bé una petita calculadora o el mòbil fent-lo servir per anar sumant tot allò que va comprant. Aquest comprador, a més de vigilar que suma bé, mira amb molta atenció els diversos rètols amb l’objectiu de trobar ofertes per veure si pot aconseguir preu per preu sabates noves.

 

4- Qui trobaràs al supermercat a les tardes, un cop ha finalitzat l’horari escolar, són els nens. Alguns d’ells no alcen un pam de terra però se la sabem llarga per aconseguir que la mare o el pare els compri les seves galetes preferides: la rabieta que dóna tan bons resultats.

O el menut espavilat, que sense se vist, posar el que vol en el carret d’amagatotis de l’adult. Arribats a la caixa, la mare fa la descoberta i ho acaba comprant ja que no té temps (ni ganes) de retornar-ho al seu prestatge (el temps és or).

 

Només us he reflectit quatre casos. Segur que vosaltres si aneu al supermercat i sou observadors en veure d’altres. Bona sort!

 

 


FRASES FETES UTILITZADES:

 

* No alçar un pam de terra: tenir poca estatura.

* Preu per preu, sabates grosses: frase amb què s’aconsella d’endur-se’n, de dues en dues coses que valen el mateix preu, la més abundant, la més grossa, etc.

* Tenir la vista als dits: tenir el vici de tocar-ho tot.

* Tenir molta terra a l’Habana: simular grandeses o avantatges.

* Saber-la llarga: discórrer amb certesa i promptitud; tenir experiència.

 

 

CONTES PER A CRÉIXER
Toni Massagué i Casals
Diumenge 1 de maig de 2016

 

Comments are closed.