Home   Blog   Divuitè #conteamagat: “LA NEU”

Divuitè #conteamagat: “LA NEU”

Quina nevada més estanya que ha fet enguany a les Muntanyes Llunyanes (no busqueu aquestes muntanyes al mapa, que no hi són). Que per què és estranya? Perdoneu, us sembla normal una neu groga? I és que, a les Muntanyes Llunyanes, ha caigut una neu groga com el safrà. Les muntanyes semblen enormes munts d’or. La gent se les mira i diu: “Enguany la neu té la icterícia”. La icterícia, com sabeu, és una malaltia que fa tornar la pell groga com la pell de la llimona. La gent se’n va a dormir i l’endemà al matí tothom tornar a mirar les Muntanyes Llunyanes.

– Ai, vatua! –diuen-. Què ha passat? A les Muntanyes Llunyanes ha caigut una neu vermella com la sang.

I així, durant tot l’hivern, la neu continua canviant de color: un cop cau verda, i sembla primavera; un altre cop, blava, i sembla que el mar hagi pujat a trobar el cel; després és de color violeta, taronja…

L’espectacle és magnífic. La gent es lleva de bon matí i pregunta:

– De quin color seran avui les Muntanyes Llunyanes?

Un matí, la neu ha caigut negra. Les Muntanyes s’han vestit de dol. La gent té por: passarà res de mal? Tot el dia la gent resta tancada a casa. Ara, els canvis de colors ja no són divertits: la gent vol tornar a veure la neu blanca de sempre. Però ja no la torna a veure, perquè al matí següent és primavera i ja no hi ha neu a les Muntanyes Llunyanes, sinó sol, flors i roques que brillen com diamants.

GIANNI RODARI

Del seu llibre “Contes llargs com un somriure”

 
  • Calendar icon 21 maig, 2017
  • Category icon Blog

Comments are closed.