Home   Sin categoría   I CONCURS DE TUÏTCONTES

I CONCURS DE TUÏTCONTES

INTRODUCCIÓ

CONTES PER A CRÉIXER (Toni Massagué i Casals) el dia 1 de desembre del 2013 va iniciar un projecte personal que consisteix en publicar diàriament en el meu perfil de twitter (@contesperacreix) el que jo he anomenat com a “tuïtconte”. La peculiaritat d’aquests petits contes és que estan construïts a partir de frases fetes catalanes. L’objectiu d’aquesta activitat d’aprenentatge i entreteniment personal és donar a conèixer la riquesa de la llengua catalana en relació a les frases fetes.

Les publicacions des de l’inici han seguit la següent estructura:

20.55: Anuncio la frase feta.
21.00: publico el tuïtconte que conté la frase feta anteriorment anunciada que entreveu el significat de la mateixa.
21.05: breu explicació de la frase feta.

 
Per celebrar que el meu perfil de twitter ja té 1500 seguidors, vull regalar cinc hores del conte a partir d’aquest concurs que proposo. Aquestes hores del conte s’hauran de realitzar en una escola, biblioteca, esplai, agrupament escolta…, se n’han de beneficiar un col·lectiu d’infants i famílies.

BASES DEL CONCURS:

1- Hi pot participar qualsevol perfil de twitter que sigui seguidor de @contesperacreix
En cas que algun dels guanyadors ho sigui a nivell personal, caldrà que designi a quina escola, biblioteca, esplai, agrupament escolta… vol que es faci l’hora del conte.

2- Cada perfil de twitter podrà presentar un màxim de tres tuïtcontes construïts a partir d’alguna d’aquestes frases fetes:
a) “Negar-se els ulls” (significat: llagrimejar)
b) “Pujar a corró” (significat: enfadar-se molt)
c) “Passar-la prima” (significat: patir fam o necessitat)
d) “Fer vores” (significat: apartar-se d’algú)
e) “Tocar l’arpa” (significat: robar)

3- El tuïtconte per a què pugui participar ha d’incloure, a l’inici, l’etiqueta #concurstuïtconte. Exemple:

#concurstuïtconte Semblava mentida que, en ple segle XXI, regnés el bastó a la porta d’entrada d’aquells grans magatzems. Eren les rebaixes.

4- No s’admetran tuïtcontes amb faltes ortogràfiques (els podeu fer corregir a www.correctorcorrecte.cat és un servei gratuït).

5- El termini per participar en aquest concurs serà el proper 18 de setembre a les 12 de la nit.

6- Els tuïtcontes que participaran en el sorteig es publicaran en la pàgina www.contesperacreixer.cat el dilluns 21 de setembre.

7- El dissabte 26 de setembre es realitzarà el sorteig. Aquest es gravarà en vídeo i es penjarà a www.youtube.com/user/contesperacreix

8- L’hora del conte es realitzarà durant l’any 2016 coordinant la programació amb cada un dels guanyadors i en qualsevol indret de Catalunya.

Terrassa, dilluns 24 d’agost de 2015

 

Comments are closed.