Home   Blog   II CONCURS DE TUÏTCONTES

II CONCURS DE TUÏTCONTES

CONTES PER A CRÉIXER (Toni Massagué i Casals) el dia 1 de desembre del 2013 vaig iniciar un projecte personal que consisteix en publicar diàriament en el meu perfil de twitter (@contesperacreix) i de facebook (https://www.facebook.com/tonicontesperacreixer) el que jo he anomenat com a “tuïtconte”. La peculiaritat d’aquests petits contes és que estan construïts a partir de frases fetes catalanes. L’objectiu d’aquesta activitat d’aprenentatge i entreteniment personal és donar a conèixer la riquesa de la llengua catalana en relació a les frases fetes.

Les publicacions des de l’inici han seguit la següent estructura:

20.55: Anuncio la frase feta.
21.00: publico el tuïtconte que conté la frase feta anteriorment anunciada que entreveu el significat de la mateixa.
21.05: breu explicació de la frase feta.

Per celebrar el quart aniversari dels TUÏTCONTES vull regalar  quatre hores del conte a partir d’aquest concurs que proposo. Aquestes sessions es distribuiran de la següent manera:

- una sessió per la província de Barcelona.

- una sessió per la província de Girona.

- una sessió per la província de Lleida.

- una sessió per la província de Tarragona.

Aquestes hores del conte s’hauran de realitzar en una escola, biblioteca, esplai, agrupament escolta, centre cívic…, se n’han de beneficiar un col·lectiu d’infants i famílies.

 

BASES DEL CONCURS:

1- Hi pot participar qualsevol perfil de twitter que sigui seguidor de @contesperacreix
En cas que algun dels guanyadors ho sigui a nivell personal, caldrà que designi a quina escola, biblioteca, esplai, agrupament escolta… vol que es faci l’hora del conte.

2- Cada perfil de twitter podrà presentar un màxim de cinc tuïtcontes construïts a partir de les següents frases fetes:

  1. a) “Anar a fira” (significat: engendrar un fill.)
  2. b) “Carregar els neulers” (significat: donar a un altre la part més dura d’una empresa.)
  3. c) “Clavar-les pels descosits” (significat: parlar sense miraments dient coses inoportunes o mentides.)
  4. d) “Ésser un suro” (significat: tenir poca llestesa mental).
  5. e) “Tenir a la mà” (significat: ésser fàcil d’executar o d’obtenir)

Si es presenta més d’un tuïtconte no es podrà utilitzar una mateixa frase feta: cada tuïtconte ha de tenir una frase feta diferent.

3- El tuïtconte per a què pugui participar ha d’incloure, a l’inici,  l’etiqueta #IIconcurstuïtconte i al final l’etiqueta #Barcelona o bé  #Girona o bé #Lleida o bé #Tarragona segons de quina província sigui el perfil de twitter que participa.

Exemple:

#IIconcurstuïtconte Semblava mentida que, en ple segle XXI, regnés el bastó a la porta d’entrada d’aquells grans magatzems. Eren les rebaixes. #Girona

4- No entraran a concurs aquells tuïtcontes amb faltes ortogràfiques (els podeu fer corregir a www.correctorcorrecte.cat és gratuït).

5- No entraran a concurs aquells tuïtcontes en els que hi hagi paraules escapçades, per exemple: “volia q vingués aquell dia…”

6- El termini per participar en aquest concurs serà el proper 27 de desembre a les 12 de la nit.

7- Totes les frases fetes enviades i que entraran al sorteig es publicaran a www.contesperacreixer.cat i www.facebook.com/tonicontesperacreixer   el dissabte 30 de desembre.

8- El dimecres 3 de gener es realitzarà el sorteig. Aquest es gravarà en vídeo i es penjarà a https://www.youtube.com/user/contesperacreix?feature=mhee

9- L’hora del conte es realitzarà durant l’any 2018 coordinant la programació amb cada una de les persones guanyadores (perfil de twitter).

 

Terrassa, divendres 1 de desembre de 2017

 
  • Calendar icon 1 desembre, 2017
  • Category icon Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*