Home   QUÈ DIUEN DE MI….

QUÈ DIUEN DE MI….

En Toni explica contes a l’estil d’en Xesco Boix i d’altres animadors que ja fa uns anys van crear escola al nostre país. A vegades, no és tan important el conte que explica sinó la manera i la capacitat que té d’arribar al públic infantil i de conduir-lo anímicament pels retombs que ell desitja, acompanyat del so de la seva inseparable guitarra.”   

Pep Molist (en referència a l’espectacle “Amanida de contes amb espurnes d’amor” realitzat el 26 d’octubre de 2012 a la Biblioteca del Casino de Manresa).


 

En Toni ofereix una activitat que em sembla arriscada, divertida i molt original. Parteix de la tradició del conta-contes i de la transmissió oral d’històries (on la mainada escolta i imagina) però incorpora l’element diferencial de la interactivitat oral (sense clics!) . Nens i nenes i públic en general s’endinsen en els contes tradicionals i prenen el protagonisme. Per una estona,  el públic interacciona amb els relats i té el poder de modificar les narracions tot creant des de la imaginació: un divertit canvi de personatges, una variació en el temps o l’espai, un sorprenent desenllaç…

Així, en Toni es converteix en un dinamitzador de contes com la Caputxeta Vermella, Les tres cabretes i el llop o en Patufet i motiva la participació i la creació de nous relats originals, únics, irrepetibles. 

Helena Peña  (En referència a l’espectacle Escudella barrejada amb sabor a Grimm realitzat el 4 de març de 2012 al Museu Tèxtil de Terrassa)


 

Escoltar contes és un dels meus plaers preferits, tant a la meva vida personal com a la professional -sóc bibliotecària-. L’hora del conte, per a mi, és entrar en un món imaginari, ple de personatges que desconec, omplir les orelles de noves històries… Això és precisament el que vaig sentir amb les narracions del Toni Massagué i també una entrada d’aire fresc, d’humor, i sobretot, de retorn a la meva infantesa. Aquell dia, el Toni ens va contar i cantar contes del Xesco Boix. Quins bons records! 

Marta Martí  (En referència a l’espectacle La granota tocada del bolet i altres contes que explicava en Xesco Boix, realitzat el 25 de novembre de 2011 a la Biblioteca Central de Terrassa)


 

Entrevista al DIari de Terrassa: “No expliques un cuento con el que no hayas disfrutado”

Descarregar PDF