Home   QUI SÓC

QUI SÓC

El meu nom és Toni Massagué i Casals, sóc nascut a l’antiga vila d’Ègara l’any 1967. Tinc la gran sort d’estar envoltat d’un sol i dos estels: la meva esposa Maria Reyna i les meves filles Montserrat i Núria.

Quan era petit, a casa, qui explicava contes a les meves germanes i a mi era la nostra mare Maria Teresa. Ella, amb les seves narracions va sembrar en mi el gust pels contes i les rondalles.

Als quinze anys vaig començar a fer de monitor d’activitats d’educació en el lleure en diverses institucions. Anys després, juntament amb quatre persones vàrem fundar el Centre d’Esplai l’Esquellot del Casal de sant Pere de Terrassa. 
El primer conte que vaig explicar a un grup d’infants va ser “En Patufet”. Tinc ben present els nervis que vaig passar. Amb els anys vaig anar descobrint que m’agradava explicar contes a la mainada i que valia la pena fer-ho ja que els infants gaudeixen d’ells, desenvolupen la seva imaginació i entren dins del conte identificant-se amb algun dels personatges.

Del 1996 al 1999 vaig explicar contes arreu de Catalunya, allí on m’ho demanaven (una seixantena d’actuacions). Després vaig marxar a la ciutat de El Alto de Bolívia a fer un voluntariat social, inicialment per dos anys que es va prorrogar fins als deu.

De tornada de Bolívia, he decidit reprendre l’activitat d’explicar i fer viure els contes a la mainada i la creació de contes propis. Crec que puc aportar coses interessants en el món de la narració dirigida als infants i vull fer-ho des d’una vessant educativa i formativa.

Sóc mestre d’educació primària.

 

ALGUNES DADES MÉS:

– Actualment treballo a l’Escola Bressol Municipal El Coral de Castellar del Vallès, assumint la responsabilitat de la direcció.

– Si vols saber on he explicat contes segueix el següent enllaç: ves-hi

– Projectes per aquest 2016:

* Estic treballant per publicar dos contes de creació pròpia en format paper i digital.

* Organitzar la IV Marató de contes: “Els drets de les nenes i els nens del nostre món” en benefici de la institució boliviana anomenada “Fundación Sembrando Esperanza” que treballa a la ciutat de El Alto, Bolívia.