Home   SERVEIS   FORMACIÓ   Com explicar contes a l’escola? Eines i recursos que ens faciliten la narració d’un conte.

Com explicar contes a l’escola? Eines i recursos que ens faciliten la narració d’un conte.

No dic cap cosa extraordinària si afirmo que el conte és un magnífic recurs que ens permet treballar diversos aspectes en l’àmbit escolar: tant si l’utilitzem a partir de l’audició com si ho fem en referència al text escrit.  I crec que no dic cap bajanada afirmant que, el conte el podem treballar des de l’escola bressol fins a l’institut: evidentment en cada etapa el tractament que en farem serà distint i adaptat a l’edat dels alumnes i als seus interessos i a la intencionalitat educativa que com educadors ens proposem.

En aquesta proposta formativa el que pretenc és donar eines i recursos que ens puguin ajudar a realitzar una bona narració d’un conte. Des del punt de vista de l’audiència, en aquest cas els alumnes, les edats més idònies dels infants, aquella franja en la que es mostren més receptius en l’escolta atenta d’un conte, la centraria entre els tres i els vuit anys, és a dir, en el segon cicle d’educació infantil i primer cicle d’educació primària.

Aquesta formació consta de dues sessions de dues hores de durada cada una d’elles. Les dues sessions pretenen ser molt pràctiques. En la primera coneixerem diverses eines i recursos que ens ajudaran en la narració d’un conte i, en la segona, posarem en pràctica algun dels aspectes treballats en la primera sessió. Aquesta planificació requereix un mínim de temps entre la primera i la segona sessió ja que al finalitzar la primera marxarem amb deures que haurem de portar fets/practicats per la segona sessió.

 


 

Si esteu interessats en aquesta activitat poseu-vos en contacte amb mi i us enviaré més informació