Home   SERVEIS   FORMACIÓ   Com podem dinamitzar el lleure a partir d’un conte?

Com podem dinamitzar el lleure a partir d’un conte?

“Una rondalla és un relat o narració en prosa, de tradició oral i de caràcter anònim, que conta fets imaginaris, desenvolupats amb uns personatges, un argument i un espai determinats, i que té  unes fórmules fixes d’inici i acabament del relat. 

A més les rondalles pertanyen a un patrimoni col·lectiu que remet a la cultura indoeuropea.

Una possible classificació de les rondalles pot ser la següent:

a) Les rondalles meravelloses: Hi intervenen éssers humans dotats de facultats sobrenaturals i objectes posseïts de virtuts màgiques.

b) Les rondalles d’animals: Els protagonistes són animals personificats, la fam és quasi sempre el mòbil que provoca el conflicte.

c)Les rondalles de costums: Aquestes es consideren més tardanes en el temps que les meravelloses i, per això, poden reflectir millor els modes de vida de la societat agrària. Hi  intervenen persones que es comporten de  manera humana i resolen els conflictes plantejats sense cap ajuda meravellosa.”

Text extret de http://www.uv.es/~sillam/RondallaNet/laweb.htm

Aquesta proposta formativa es centra en la rondalla meravellosa. Aquesta, per les seves característiques, té un atractiu molt especial pels infants que fa que mostrin un alt grau d’interès per ella. Coneixerem les característiques d’aquesta rondalla i buscarem la seva aplicació en activitats educatives en el lleure.

La durada de la formació és de quatre hores i recomano que es puguin fer seguides, però evidentment es poden analitzar altres propostes horàries.

 


 

Si esteu interessats en aquesta activitat poseu-vos en contacte amb mi i us enviaré més informació