Home   SERVEIS   HORA DEL CONTE   ESCUDELLA BARREJADA AMB SABOR A GRIMM

ESCUDELLA BARREJADA AMB SABOR A GRIMM

En que consisteix aquesta narració de contes:

Per fer l’escudella barrejada necessitem una llista bastant llarga d’ingredients. La combinació d’aquests ens dona un excel·lent menjar que durant l’hivern ens farà passar el fred.

Elaborar un plat pot ser divertit si juguem a barrejar ingredients, cuinar-los i veure quin resultat obtenim.

“Escudella barrejada amb sabor a Grimm” vol ser una hora del conte diferent. La nostra escudella estarà formada per sis ingredients, cada un d’ells el trobarem dins d’una capseta. A l’inici de la sessió coneixerem cada un d’aquests ingredients i amb l’ajut dels infants els relacionarem amb un dels contes dels germans Grimm. Després col·locarem les sis capsetes dins d’una altra de més gran  que vindrà a simular una gran olla on cuinarem una deliciosa i única “Escudella Barrejada”.

Un oient agafarà dos dels sis ingredients de dins de l’olla i el Rondallaire els servirà en plat soper tot explicant-nos una rondalla. El resultat serà un conte inèdit però familiar i proper a la mainada.

Amb aquesta escudella barrejada la varietat dels contes pot ser impressionant.

Els ingredients de la nostra escudella són els següents:

  • En Patufet.
  • La Caputxeta Vermella
  • Les set cabretes i el llop.
  • Blancaneus.
  • La caseta de xocolata.
  • Els músics de Bremen.


 Aspectes tècnics:

–  Durada: uns 45-50 minuts.

Necessitats tècniques: espai escènic de 3 X 2 metres.

Temps de muntatge/preparació: menys del que trigaríem a fer una escudella barrejada.

Dirigit: a infants a partir dels 3-4 anys .

 
Els germans Grimm és el terme usat per referir-se a Jacob Ludwig Karl Grimm (1785-1863) i Wilhelm Karl Grimm (1786-1859), dos germans nascuts a Hanau (Alemanya), catedràtics en l’especialitat de filologia alemanya. Van realitzar extenses investigacions sobre l’alemany d’aquella època i també sobre el folklore de les diferents regions del país.

El germans Grimm no són autors o inventors de contes. Hansel i Gretel, Els músics de Bremen, El llop i les set cabretes, La caputxeta vermella, El sastre valent, La Bella dorment del bosc, La Ventafocs, Blancaneu, L’ocell d’or…. són històries recollides per Jacob i Wilhelm Grimm de les veus del poble o de manuscrits de les biblioteques on ells van treballar. El seu mèrit va ser saber donar a les narracions la senzillesa i saviesa natural de la tradició narrativa oral.

Font Wikipèdia