Home   SERVEIS   HORA DEL CONTE   LA GRANOTA TOCADA DEL BOLET I ALTRES CONTES QUE EXPLICAVA EN XESCO BOIX

LA GRANOTA TOCADA DEL BOLET I ALTRES CONTES QUE EXPLICAVA EN XESCO BOIX

En que consisteix aquesta narració de contes:

“Xesco Boix i Masramon va ser el pioner de l’animació en aquest país. La seva feina és encara eina de treball per a mestres i educadors i el seu material continua vigent. Al llarg de la seva vida va gravar 35 discos i cassettes i publicar 10 llibres. A més, va fer més de 6.000 cantades en directe, majoritàriament per a la mainada. La seva feina va esdevenir una lluita pacífica, però lluita. L’arma va ser una guitarra, l’eina, les cançons i la voluntat, la de canviar tantes i tantes coses” (fragment extret de la web www.xesco.cat).

Per a mi, conèixer la tasca realitzada per en Xesco m’ha animat a explicar contes a la mainada. Crec que la feina que ell va realitzar ha deixat petjada a casa nostra.

Aquesta hora del conte pretén ser un petit i humil homenatge a aquesta persona que va estimar la seva terra i la seva mainada, utilitzant les cançons i els contes.

Els contes que us explicaré els podreu trobar, tots ells, en el llibre “L’arbre generós” del mateix Xesco. Passarem un estona divertida escoltant contes i cantant alguna cançó.

La varietat de contes que trobem en aquest llibre m’ha permès poder preparar contes per a infants de 3 a 6 anys i altres contes destinats a nens i nenes de 6 a 8-9 anys.

 

Aspectes tècnics:

–  Durada: uns 45-50 minuts.

Necessitats tècniques: espai escènic de 3 X 2 metres.

Temps de muntatge/preparació: el que tardem en preparar una amanida verda.

Dirigit: a infants 3-6 anys o bé a infants de 6 a 8-9 anys. Els contes estaran adequats a la franja d’edat escollida.